Dowiedz Się O Swojej Liczbie Aniołów
Zawieramy produkty, które naszym zdaniem są przydatne dla naszych czytelników. Jeśli kupujesz przez linki na tej stronie, możemy otrzymać niewielką prowizję.Oto nasz proces.
Czy możemy to uczynić oczywistym? Czy możemy to wyjaśnić? Czy marshmallows mogą być F-R-I-E-N-D-S z jedzącymi bezglutenowymi?
Okazuje się, że odpowiedź może być tak skomplikowana, jak twój ostatni związek.

Projekt Viviany Quevedo; Zdjęcia: SKC/Stocksy United
Które marki marshmallow są bezglutenowe?
Marshmallows to słodkie poduszeczki urody. Ale… przegląd badań wykazali, że aby kwalifikować się jako bezglutenowe, muszą zawierać mniej niż 20 ppm glutenu.
Gluten to białko pochodzące z pszenicy. Niektóre podobne zboża (takie jak żyto, jęczmień i zboża mieszańcowe) również zawierają niewielkie ilości glutenu.
Bezglutenowe etykietowanie jest ściśle regulowane przez FDA (i słusznie). Oznacza to, że niektóre firmy unikają używania etykiety, nawet jeśli ich produkty prawdopodobnie nie zawierają glutenu.
Osoby mieszkające z nietolerancja glutenu lub osoby o wysokiej wrażliwości na gluten powinny wybierać marki, które są na tyle pewne siebie, że mogą oznaczać siebie jako certyfikowane bezglutenowe.
Dandies, Doumak i niektóre smaki Peeps są bezglutenowe. Klasyczna marka Marshmallow Fluff jest również bezpieczna dla osób reagujących na gluten .
Zawsze możesz sprawdzić inne marki, w tym marki sklepów, aby sprawdzić, czy one również używają certyfikowanej etykiety bezglutenowej, zanim wrzucisz gotówkę na pianki.
Alergeny informacje są często łatwo dostępne na stronie internetowej producenta żywności. Może być również możliwość skontaktowania się z przedstawicielem firmy, jeśli masz konkretne obawy.
Przeglądając listę składników produktu spożywczego, uważaj na niektóre niczego niepodejrzewające przedmioty lubić:
- dekstryna
- drożdże piwowarskie
- syrop z brązowego ryżu (który czasami wykorzystuje enzymy jęczmienne)
- słód (w tym syrop słodowy, ekstrakt słodowy, słodowana mąka jęczmienna)
- skrobia
- skrobia pszenna i pszenna (chyba że producent specjalnie przetworzył je na bezglutenowe zgodnie ze standardami FDA)
Zanieczyszczenie krzyżowe glutenem jest również możliwe podczas przetwarzania żywności. (Niech cię cholera, gluten, wszędzie się srasz!) Przybory takie jak przesiewacze do mąki, deski do krojenia i wspólne pojemniki oferują glutenowi możliwość przedostania się do bezpiecznych produktów, takich jak zapalony ninja.
żona Russela Crowe'a
Fundacja Celiakii mówi, że mąka pszenna może nawet pozostawać w powietrzu i przypadkowo zanieczyścić żywność znajdującą się we wspólnej przestrzeni. Chociaż te problemy są bardziej prawdopodobne w małej piekarni niż w dużym zakładzie przetwórstwa spożywczego, możesz poszukać marek bezglutenowych.
Które marki pianek marshmallow zawierają gluten?
Pianki Kraft JET-PUFFED nie mów nic o byciu bezglutenowym, chociaż nie zawierają konkretnie pszenicy.
Wiele przekąsek z pianki marshmallow, jak Szwajcarska panna gorąca czekolada i Płatki na Szczęście , twierdzą, że są bezglutenowe. Jednak osoby bardzo wrażliwe na gluten mogą nadal reagować na składniki przetwarzane w tym samym zakładzie, co inne produkty zawierające gluten.
Żywność ma niski próg przejścia do certyfikacji bezglutenowej. Z reguły owies, jęczmień i żyto mogą zawierać śladowe ilości glutenu. Dlatego wiele osób z nadwrażliwością na gluten całkowicie ich unika.
Na przykład, Ryżowe Krispies firmy Kellogg są nie bezglutenowe, ponieważ zawierają słód. Ponieważ słód pochodzi z jęczmienia, śladowe ilości glutenu mogą pękać, pękać i przebijać się przez produkt.
Dokumenty klasyfikują osoby, które unikają glutenu ze względów zdrowotnych, jako cierpiące na celiakię lub niewrażliwe na pszenicę bez celiakii. Osoby bez celiakii nie wykażą pozytywnego wyniku testu, ale mogą doświadczyć wiele takich samych objawów , Jak na przykład:
- wzdęcia
- zaćmienie mózgu
- kość lub ból stawu
- zaparcie
- depresja
- biegunka
- zmęczenie
- bóle głowy
- ból brzucha
- utrata wagi
Usunięcie glutenu z diety zwykle rozwiązuje te objawy, gdy za nimi stoi nadwrażliwość lub nietolerancja glutenu. Prowadzenie dziennik żywności a spotkanie z dietetykiem może pomóc Ci dowiedzieć się, czy gluten miażdży Ci koła zębate.
Bezglutenowe alternatywy dla pianki marshmallow
Jeśli ty nie jedz glutenu , prawdopodobnie nauczyłeś się kilku sztuczek w kuchni. Dzieje się tak, ponieważ wiele przetworzonych produktów spożywczych potencjalnie zawiera zanieczyszczenie glutenem. Może być trudno polegać pakowane przedmioty .
Robienie pianek to zabawny, puszysty, smakowity projekt (spróbuj powiedzieć to z pełnymi ustami). A robiąc to samodzielnie, zarządzasz ilościami i rodzajami składników.
Do domowej roboty bezglutenowe pianki marshmallow , będziesz potrzebował:
- maranta lub skrobia z tapioki
- cukier trzcinowy lub syrop klonowy
- żelatyna proszek (bez smaku)
- Sól koszerna
- woda
Możesz dodać liofilizowane truskawki, ekstrakt waniliowy, pastę z ziaren wanilii lub proszek kakaowy, aby nadać smak piankom.
Pamiętaj tylko, aby sprawdzić etykietę na każdym kupowanym składniku, aby upewnić się, że są certyfikowany bezglutenowy .
Co jest w marshmallow?
Marshmallows są przygotowywane głównie z prostego cukru i wody. Niektóre marki dodają barwienie i żelatyna . Inni polegają na tapioka i karagen osiągnąćżepuszystość.
(Przepraszamy, że odpowiedź nie zawiera chmur ani włosów jednorożca — nie ustalamy zasad.)
Niektóre odmiany pianek mogą mieć wanilię, czekoladę, truskawkę, a nawet dynia przyprawa. Podobnie jak podczas robienia karmelu, sztuczka do wytworzenia idealnej pianki polega na osiągnięciu odpowiedniej temperatury przez odpowiedni czas.
Cukier szybko się pali, więc gotowanie pianek jest sztuką (i nauką) tylko wystarczająco długo przed ubiciem go na pożądaną teksturę. Gdy mikstura jest już gotowa, odstaw ją na co najmniej 4 godziny przed pokrojeniem w kostkę.
Na wynos
Większość marek marshmallow jest naturalnie bezglutenowa – ale ważne jest, aby sprawdzić etykiety żywieniowe i upewnić się.
Producenci nie zawsze tworzą różne smaki lub odmiany bezglutenowej marki, takiej jak oryginał. Dla osób z wrażliwością lub nietolerancją glutenu, nigdy nie można bezpiecznie założyć.
W razie wątpliwości zawsze możesz trzymać gluten na czas nieokreślony, robiąc pianki w domu. Przygotuj porcję zabawnych smaków jako osobisty eksperyment naukowy (i puszyste poczucie osiągnięcia).
Tylko upewnij się, że każde dziecko jest wystarczająco duże, aby je bezpiecznie zjeść, zanim się podzielisz.
